Üdvözöljük a Mediso-nál

Válasszon régiót:

Észak-Amerika
Európa

Válasszon nyelvet:

Mehet

Sajtóközlemény - VEKOP 2.1.1-15 pályázat

2021.03.31.

Új, kvantitatív, multipinhole kollimátoros SPECT és nagy nyílású CT fejlesztése az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládhoz

Sajtóközlemény - VEKOP 2.1.1-15 pályázat

Sajtóközlemény - 2021. március 31.

ÚJ, KVANTITATÍV, MULTIPINHOLE KOLLIMÁTOROS SPECT LEKÉPEZÉS ÉS ÚJ, 64 SZELETES, NAGY NYÍLÁSÚ CT BERENDEZÉS FEJLESZTÉSE AZ ANYSCAN TRIO-SPECT/CT/PET GYÁRTMÁNY CSALÁDHOZ

A Mediso Kft. a VEKOP 2.1.1-15 pályázati programban kapott támogatás segítségével az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládját három új, nagyteljesítményű készülékekkel egészítette ki. Az új, multipinhole kollimátor alapú SPECT rendszer és az új, 32 ill. 64 szeletes, nagy nyílású CT berendezés a neurodegeneratív és kardiovaszkuláris betegségek diagnosztikáját segíti. A 2017. december 1-én kezdődő projekt futamideje 40 hónap, összköltsége 655 millió forint, melyből az elnyert támogatási összeg 356 millió forint.
A projekt azonosítója VEKOP 2.1.1-15-2016-00161, támogatási intenzitása: 54%, befejezési dátuma 2021. február 28.

A projekt során léthozott új SPECT/CT prototípus mindkét leképező technika csúcsát jelentő berendezéseket egyesít magában. A klinikai izotópdiagnosztikai berendezések piacán jelenleg ez az egyetlen integrált háromdetektoros SPECT/CT berendezés, mely sokszeletes nagy nyílású diagnosztikai CT-vel kombinálva széleskörű felhasználásra alkalmas. Hozzájárul számos betegség, közöttük kiemelten a kardiológiai és neurodegeneratív betegségek korai és pontosabb felismeréséhez.

Az új SPECT rendszer a multipinhole technológia segítségével nagy térbeli felbontás és nagy érzékenység mellett képes az izotópok pontos koncentráció meghatározására. Ezáltal a készülék diagnosztikai értéke nagymértékben nő, és a rutin klinikai alkalmazási területeken túl a klinikai kutatás számára is sokkal hatékonyabb eszközzé válik.
Az új fejlesztésű SPECT kollimátorok a különféle nukleáris medicinai diagnosztikai vizsgálatok egyedi igényeinek megfelelően, a szükséges legjobb érzékenységgel és térbeli felbontással rendelkeznek. 
A nagy nyílású CT készülék egy multimodalitású készülékcsalád részeként került kifejlesztésre, ennek köszönhetően a multimodalitású berendezés teljes diagnosztikai értékű CT készülékké válik. 
Az új CT berendezés nagy látómezejének és nagy nyílásának köszönhetően nemcsak mozgáskorlátozott, ortopédiai vagy traumás betegek vizsgálata válik lehetővé, hanem a készülék alkalmassá válik intervenciós radiológiai vagy sugárterápiás tervezésben történő felhasználásra is. A páciens sugárterhelésének csökkentését on-line dózismodulációval biztosítjuk.

Az új berendezés nagyfokú integráltságának és sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően helytakarékos és költséghatékony megoldást kínál a humándiagnosztikai képalkotással foglalkozó laborok számára.

A pályázati programban a Mediso Kft. munkáját a Debreceni Egyetem, Orvosi Képalkotó Klinikájának valamint a Szegedi Tudományegyetem, Nukleáris Medicina Intézetének szakértői segítették.

Hogyan segíthetünk Önnek?

További termékinformációkért, vagy támogatásért keresse szakértőinket!

Vegye fel a kapcsolatot