Welcome to Mediso

Please select your region:

North America
Europe

Please select your language:

Go

Sajtóközlemény - VEKOP 2.1.1-15 pályázat

2021.03.31.

Új, kvantitatív, multipinhole kollimátoros SPECT és nagy nyílású CT fejlesztése az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládhoz

Sajtóközlemény - VEKOP 2.1.1-15 pályázat

Sajtóközlemény - 2021. március 31.

ÚJ, KVANTITATÍV, MULTIPINHOLE KOLLIMÁTOROS SPECT LEKÉPEZÉS ÉS ÚJ, 64 SZELETES, NAGY NYÍLÁSÚ CT BERENDEZÉS FEJLESZTÉSE AZ ANYSCAN TRIO-SPECT/CT/PET GYÁRTMÁNY CSALÁDHOZ

A Mediso Kft. a VEKOP 2.1.1-15 pályázati programban kapott támogatás segítségével az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládját három új, nagyteljesítményű készülékekkel egészítette ki. Az új, multipinhole kollimátor alapú SPECT rendszer és az új, 32 ill. 64 szeletes, nagy nyílású CT berendezés a neurodegeneratív és kardiovaszkuláris betegségek diagnosztikáját segíti. A 2017. december 1-én kezdődő projekt futamideje 40 hónap, összköltsége 655 millió forint, melyből az elnyert támogatási összeg 356 millió forint.
A projekt azonosítója VEKOP 2.1.1-15-2016-00161, támogatási intenzitása: 54%, befejezési dátuma 2021. február 28.

A projekt során léthozott új SPECT/CT prototípus mindkét leképező technika csúcsát jelentő berendezéseket egyesít magában. A klinikai izotópdiagnosztikai berendezések piacán jelenleg ez az egyetlen integrált háromdetektoros SPECT/CT berendezés, mely sokszeletes nagy nyílású diagnosztikai CT-vel kombinálva széleskörű felhasználásra alkalmas. Hozzájárul számos betegség, közöttük kiemelten a kardiológiai és neurodegeneratív betegségek korai és pontosabb felismeréséhez.

Az új SPECT rendszer a multipinhole technológia segítségével nagy térbeli felbontás és nagy érzékenység mellett képes az izotópok pontos koncentráció meghatározására. Ezáltal a készülék diagnosztikai értéke nagymértékben nő, és a rutin klinikai alkalmazási területeken túl a klinikai kutatás számára is sokkal hatékonyabb eszközzé válik.
Az új fejlesztésű SPECT kollimátorok a különféle nukleáris medicinai diagnosztikai vizsgálatok egyedi igényeinek megfelelően, a szükséges legjobb érzékenységgel és térbeli felbontással rendelkeznek. 
A nagy nyílású CT készülék egy multimodalitású készülékcsalád részeként került kifejlesztésre, ennek köszönhetően a multimodalitású berendezés teljes diagnosztikai értékű CT készülékké válik. 
Az új CT berendezés nagy látómezejének és nagy nyílásának köszönhetően nemcsak mozgáskorlátozott, ortopédiai vagy traumás betegek vizsgálata válik lehetővé, hanem a készülék alkalmassá válik intervenciós radiológiai vagy sugárterápiás tervezésben történő felhasználásra is. A páciens sugárterhelésének csökkentését on-line dózismodulációval biztosítjuk.

Az új berendezés nagyfokú integráltságának és sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően helytakarékos és költséghatékony megoldást kínál a humándiagnosztikai képalkotással foglalkozó laborok számára.

A pályázati programban a Mediso Kft. munkáját a Debreceni Egyetem, Orvosi Képalkotó Klinikájának valamint a Szegedi Tudományegyetem, Nukleáris Medicina Intézetének szakértői segítették.

How can we help you?

Don't hesitate to contact us for technical information or to find out more about our products and services.

Get in touch