Üdvözöljük a Mediso-nál

Válasszon régiót:

Észak-Amerika
Európa

Válasszon nyelvet:

Mehet

A Mediso megvette a Bartec Technologies-t

2022.05.04.

Sajtóközlemény  a brit székhelyű, nukleáris medicina és molekuláris képalkotó berendezések és tartozékok szállítására, telepítésére és támogatására szakosodott vállalat, a Bartec Technologies Ltd. megvételéről

2022. április 20. Farnborough és Budapest

A Mediso Ltd. ma bejelentette a brit székhelyű, nukleáris medicina és molekuláris képalkotó berendezések és tartozékok szállítására, telepítésére és támogatására szakosodott vállalat, a Bartec Technologies Ltd. megvételét. A megállapodás a Mediso piaci pozíciójának megerősödését jelenti az Egyesült Királyságban és Írországban. Az akvizíció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A budapesti székhelyű Mediso Medical Imaging Systems a nukleáris gyógyászat és a modern hibrid képalkotó technikák dinamikus szállítójaként kínálja termékeit és szolgáltatásait a világ egészségügyi intézményei és orvosi kutatóintézetei számára.

Az Egyesült Királyságban működő Bartec a Mediso termékeinek forgalmazását 18 éve végzi a sikeres együttműködés eredményeként. A humán egészségügyi, állatorvosi és kutatási szektorok munkáját segítő termékek szállításában és szervizelésében szerzett harminc éves múltra visszatekintő Bartec egyedülálló tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az orvosi képalkotó iparban. A Mediso jelenleg az USA-ban, Németországban, Ausztráliában és Lengyelországban működtet leányvállalatokat. Ezt a mintát követve kezdett tárgyalásokat folytatni a LabLogic csoporttal a Bartec megvásárlásáról.

Bagaméry István, a Mediso ügyvezető igazgatója elmondta: "Az Egyesült Királyságot mindig is az egyik legfontosabb piacnak tekintettük a Mediso szempontjából mind a klinikai, mind a pre-klinikai üzletágban. Az elmúlt két évtizedben a Bartec-kal való együttműködésünk eredményeként berendezéseinkből jelentős telepített bázist sikerült kialakítanunk és folyamatosan fenntartanunk. A Bartec felvásárlásával helyi piaci jelenlétünk erősödését reméljük, ami lehetővé teszi számunkra, hogy még szorosabb kapcsolatot építsünk ki meglévő és leendő ügyfeleinkkel, valamint további lehetőségeink nyíljanak új együttműködések, stratégiai szövetségek létrehozására a régió meghatározó piaci szereplőivel."

Néhány, korábban a Bartec által kezelt termékcsalád átkerül a Southern Scientific-hez, a LabLogic csoport egyik tagvállalatához, ezáltal a Bartec alaptevékenysége folytatása mellett jobban fókuszálhat a Mediso termékek és szolgáltatások értékesítésre és támogatására. John Clapham, a LabLogic elnöke és a Bartec ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: "Nagyon szerettem a Bartecnél dolgozni, egy nagyszerű csapatról van szó, akik nagyon jól gondoskodnak az ügyfelekről. Ugyanakkor a gyártóval való közvetlen kapcsolat lehetővé teszi a vállalat számára, hogy egyre erősebbé váljon; ahogyan azt a LabLogic is megvalósította franciaországi leányvállalatával."

A Bartec tapasztalt szakember gárdájával továbbra is a nukleáris medicina termékek megbízható beszállítója marad a Mediso csoporton belül, ügyfelei pedig az eddigi csatornákon keresztül folytathatják a kommunikációt. A vállalat a jövőben a régió kulcsfontosságú partnereivel történő stratégiai együttműködések kiépítésének és fenntartásának elősegítésére összpontosít.

PR Newswire eredeti közlemény

Hogyan segíthetünk Önnek?

További termékinformációkért, vagy támogatásért keresse szakértőinket!

Vegye fel a kapcsolatot