Mediso Medical Imaging Systems   Laborc. u. 3. H-1037 Budapest Hungary Telephone: +36-1-3993030 Telefax: +36-1-3993040 Email: info@mediso.com

 

Grants, Projects

Új, agytumor ellenes gyógyszerhatóanyagok preklinikai és klinikai fejlesztése 2008

A glioblasztóma a leggyakoribb primer agydaganat a felnőttekben, gyakran nagyon gyors lefolyású, és szinte mindig halálos kimenetelű. Mivel jelenleg nem létezik megfelelő kemoterápiás kezelés, ezért nagyon nagy igény van új típusú hatóanyagok felfedezésére.

A konzorcium olyan gyógyszerhatóanyagok kifejlesztését tűzte ki célul a projekt megvalósítása során, melyek nem toxikusak és melyek közvetlenül az agyba juttatva szelektíven pusztítják el a glioma sejteket, jelentősen megnövelve ezzel a betegek túlélését. Több egyedi formulázási, adminisztrációs és gyógyszerkémiai technológiai újítást kíván megvalósítani a konzorcium a projekt keretében.

A Nem¬zeti Technológiai Program által támogatott projekt két fő egyedi megközelítés különbözteti meg a hagyományos rákellenes kutatástól: az egyik, hogy a hatóanyagot közvetlenül az agytumorszövetbe kívánjuk juttatni, a másik pedig, hogy előzetes szűrési eredmények és megfigyelések alapján csak azokat a tumorellenes anyagokat teszteli a konzorcium állatkísérletekben, amelyek nem toxikusak, és szelektíven pusztítják a rákos sejteket.

A vezérvegyület hatását a konzorcium képalkotó rendszerek in vivo alkalmazására vonatkozó protokollok kidolgozásával követi nyomon.  Genomikai és klasszikus preklinikai tesztelések után pedig megteremti a lehetőségét egy originális vegyület klinikai vizsgálatának.


Projekt kezdete: 2008. szeptember 01.
Projekt vége: 2010. december 31.
Résztvevők:
•    Avidin Kutató, fejlesztő és kereskedelmi Kft (projektvezető)
•    Szegedi Tudományegyetem
•    Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központ
•    Ubichem Kutató Kft
•    Mediso Orvosi Berendezés fejlesztő és Szerviz Kft

Projekt összköltsége: 434.088.000 forint
Támogatás: 338.000.000 forint

további információ: http://www.avidinbiotech.com

A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap társfinanszírozásával valósul meg.

© 2016 Mediso Ltd. All rights reserved.   * Contacts & Partners   * Terms of use   * Privacy Policy   * C.S. & Trademarks